Schoon schip maken voor minder uitstoot

Aangroei op de romp van schepen zorgt voor extra weerstand bij het varen. In de praktijk betekent dit dat er extra energie nodig is om het schip voert te stuwen, oftewel extra brandstofkosten en een hogere uitstoot. Het loont dan ook om de romp van het schip schoon te houden. De Fleet Cleaner Robot doet dit efficiënt én vangt al het vuil op dat van het schip afkomt, zodat er lokaal geen vervuiling ontstaat.

 

Waar tot voor kort nog duikers voor nodig waren, biedt de Fleet Cleaner Robot een compleet nieuwe aanpak van het verwijderen van aangroei. Deze kleine robot (2m x 1,8m x 0,6m) maakt gebruik van hogedruk waterjets die de anti-fouling in tact laten. Door het ingenieuze ontwerp is de robot flexibel, waardoor de rondingen van het schip worden gevolgd, zowel boven als onder de waterlijn. Bovendien wordt het vuil dat loskomt opgevangen, waardoor er geen vervuiling in de haven achterblijft. In 2018 won Fleet Cleaner de prestigieuze Maritime Innovation Award voor deze duurzame innovatie. De Fleet Cleaner Robot wordt inmiddels ingezet in alle Nederlandse havens en in de Antwerpse haven.

 

Fleet Cleaner helpt opruimen olie

In 2018 stroomde 220 ton stookolie de Rotterdamse haven in na het lekslaan van olietanker Bow Jubail. Om verspreiding tegen te gaan, moesten schepen die door de olie waren gevaren worden schoongemaakt. De unieke techniek van Fleet Cleaner, waarbij al het vuil van de scheepshuid wordt opgevangen, werd ingezet om de schepen van olie te ontdoen en zo te voorkomen dat zij onbedoeld de olie verder zouden verspreiden. Hiervoor werd een aanpassing gedaan om met hoge druk stoom de olie te verwijderen. Het team van Fleet Cleaner werkte 24 uur per dag om de schepen schoon te maken en hielp hiermee de effecten van dit milieuprobleem lokaal te houden.