Over First Dutch
In 2014 raakt Peter Goedvolk, voormalig oprichter en eigenaar van Argos Oil, betrokken bij First Dutch. Samen met de partners van First Dutch wordt al snel besloten om gezamenlijk het bedrijf verder naar de toekomst te leiden om zo de ontwikkeling van innovatieve ondernemingen te versnellen en impactvolle oplossingen naar de markt te brengen.
Wie wij zijn
Wie wij zijn
Opgericht door Peter Goedvolk in de haven van Rotterdam en met 40 jaar ervaring is First Dutch vandaag de dag overal ter wereld actief. Met een stevige groei ambitie zijn wij werkzaam in de sectoren Energy & Maritime, Health, Technology en Ventures. Onze buy and build strategie heeft geresulteerd in een family of companies met circa 25 bedrijven met een gezamenlijke omzet van € 4 miljard en circa 3.000 medewerkers. Grote projecten e/o deelnemingen doen wij in consortia met professionele partijen. Bovendien hebben wij continu een scala aan nieuwe projecten en kansen op onze radar. Wij zijn een vertrouwde partner, wij voeden innovatie en omarmen de toekomt.
Ons Leiderschap
First Dutch wordt geleid door ondernemer en investeerder Peter Goedvolk en zijn team. Wij leiden de family of companies door onze bedrijven en deelnemingen te helpen met het management. Wij hebben een solide basis, heldere rapportages en spreken elkaar aan op onze verantwoordelijkheden. Elke onderneming opereert min of meer zelfstandig. Onze family office is compact en kent een minimum aan hiërarchie e/o bureaucratie.
Hoe wij sturen
Al onze bedrijven en deelnemingen hebben een eigen directie. Zij zijn verantwoordelijk voor groei en kansen, marketing, de bedrijfsvoering, in- en verkoop en andere ondersteunende rollen. Directies zijn volledig aanspreekbaar en aansprakelijk voor de manier waarop zij hun strategie bepalen én uitvoeren. Onze family office is wendbaar, informeel en kent korte lijnen.
Hoe wij ons gedragen
Wij hebben ons gecommitteerd aan de UN Sustainable Development Goals en willen de planeet netjes en beter doorgeven aan de volgende generatie. Onze focus is gericht op safety & health welke hand in hand gaat met groei, gedegen financiële prestaties en een plek in de top van de markt. Wij zijn ondernemend en kostenbewust en gedragen ons als een betrouwbare aandeelhouder waarvan de aandelen in particuliere handen zijn. Onze bedrijfsethiek staat buiten kijf onder het motto: ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’.
Ons portfolio
Onze services
Onze services
We zetten onze middelen en expertise in om complexe uitdagingen te overwinnen. Wat ten grondslag ligt aan al onze activiteiten is ons gemeenschappelijke doel: we stimuleren vooruitgang en creëren een positieve impact voor een duurzame toekomst voor komende generaties.
Omdat te verwezenlijken helpen we de ontwikkeling van duurzame innovaties te versnellen die de potentie hebben om de wereld te verbeteren. Tegelijkertijd helpen we de bedrijven onder de First Dutch family of companies om hun groeiambities te realiseren. Met een team van inhouse-specialisten kunnen we een breed scala aan ondersteunende services aanbieden op gebied van:
- Strategy
- Finance & Operations
- Legal & Risk
- Sustainability
- Human Resources
- ICT & Cyber Security
- Risk Management & Insurance
- Innovation
- Marketing & Communications
Ons verhaal
Het verhaal van First Dutch is een geschiedenis van innovatie, samenwerking en ondernemerschap. Oprichter Peter Goedvolk is in 1984 als jonge ondernemer begonnen in de energiebranche. Van het prille begin in Hoekse Waard is het bedrijf uitgegroeid tot het internationale energiebedrijf Argos Energies en een frontrunner op het gebied van duurzame energie. Hij bouwde een grootschalige biodieselfabriek, was betrokken bij de opwekking van CO2-neutrale elektriciteit in Duitsland en blende als één van de eerste bedrijven in Nederland 5% ethanol met biodiesel bij de benzinestations. In 2006 werd dit pionierswerk op het gebied van biobrandstoffen erkend en werd Peter uitgeroepen tot Havenman van het jaar. Peter was zijn tijd ver vooruit, de investering was niet succesvol en werd afgeschreven. Maar het bleek een inschrijving op de toekomst. Zijn heilige geloof en vertrouwen legde de basis voor de family of companies van First Dutch, gericht op het toegankelijk maken van slimme oplossingen en het ondersteunen van bedrijven om op een duurzame en efficiënte manier op te schalen.
Kort hierna deed zich de unieke kans voor om de bedrijven portefeuille van het befaamde kennisinstituut TNO onder te brengen binnen First Dutch. Zo kon First Dutch haar activiteiten uitbreiden naar de health en technology sector; de start van First Dutch als family of companies.
Onze heritage
1984
1984
Een ondernemersdroom
Peter Goedvolk heeft altijd al de drang gehad om te ondernemen. Uiteindelijk deed de kans zich voor in 1984 toen hij de mogelijkheid kreeg om Oliehandel Goud in de Hoekse Waard over te nemen en zijn ondernemersdroom waar te maken. Goud was een organisatie met twee medewerkers die beiden voor Peter bleven werken.
Peter haalde al snel zijn commercieel rijbewijs om met de verkoop en levering van brandstoffen en smeermiddelen het land in te gaan. Met de overname van Goud legde Peter de fundering voor Argos Energies. Argos Energies groeide in minder dan 30 jaar uit tot een grote wereldwijde organisatie met een omzet van meer dan 20 miljard euro.
1988
1988
GoudVoort Olie
In 1988 werd Peter ook eigenaar Van der Voort. Dit was een groothandel in brandstoffen met een aantal benzinestations. Met deze uitbreiding werden de activiteiten van Goud vergroot en besloot Peter verder te gaan onder de nieuwe naam: GoudVoort Olie.
1994
1994
Geboorte Argos Oil
Tussen 1991 en 1994 neemt GoudVoort drie bedrijven over die stookolie leveren aan de zeevaart. Dit zorgt voor een bescheiden vloot en een uitbreiding van het productaanbod. Een van de bedrijven was het Vlaardingse bedrijf Argos, dat schepen in de Rotterdamse haven voorziet van olie en brandstoffen. Door de internationaal klinkende naam besluit Peter om verder te gaan onder een nieuwe firmanaam: Argos Oil.
1999
1999
Ceebunker Services
In 1999 nam Argos Oil het bedrijf Ceebunker Services over, een bedrijf gespecialiseerd in het blenden van de lichtere stookoliën voor de zeevaart om zo ook lichtere oliën aan haar klanten te kunnen aanbieden.
2003
2003
Terminal in Pernis
Met haar eigen vloot binnenvaartschepen, tankwagens, magazijnen, een depot, en een strategisch netwerk van bemande en onbemande tankstations is Argos in 2003 uitgegroeid tot een van de grotere zelfstandige oliebedrijven in Nederland.
Om haar marktpositie verder uit te bouwen neemt Argos in 2003 een deel van de opslagfaciliteiten van Nerefco over. Nerefco was een samenwerking tussen BP en ChevronTexaco.
Met deze overname krijgt Argos een terminal in bezit met een totale opslagcapaciteit van 200.000 kubieke meter. Hier kunnen binnenvaartschepen en zeeschepen aanmeren voor de op- en overslag van olieproducten.
2003
2003
Het begin van onderzoek naar biobrandstoffen
Argos handelt voornamelijk in fossiele brandstoffen, maar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom onderzoekt ze vanaf 2003 wat de mogelijkheden zijn voor nieuwe, duurzamere producten en start ze met onderzoek in biobrandstoffen.
2005
2005
De lancering van E-Fuel
De eindigheid van fossiele brandstoffen en de milieuproblematiek dwingt de wereld om te zoeken naar alternatieven. Om die reden introduceert Argos Oil in 2005 als eerste organisatie in Nederland de biobrandstof E-fuel aan de pomp. E-fuel is een brandstofmengsel met 5% bio-ethanol wat tijdens verbranding minder broeikasgassen oplevert. Op 1 november opende voormalig Staatssecretaris van VROM, Pieter van Geel, in Gorinchem de eerste pomp in Nederland.
2005
2005
Transitie naar groen oliebedrijf
Eind 2005 kondigt Argos Oil te starten met de bouw van een proeffabriek voor biodiesel in de Hoeksche Waard.
Hier wordt getest hoe first generation biodiesel gemaakt kan worden. De kennis die opgedaan wordt in de proeffabriek zal gebruikt worden voor de bouw van de grootschalige biodieselfabriek op de Argos terminal in Pernis.
2006
2006
Uitbreiding raffinaderij
In 2003 heeft Argos een tankpark van de Nerefco raffinaderij gekocht met een capaciteit van 200.000 kubieke meter aan opslagtanks. In 2006 breidt Argos het huidige terrein van elf hectare uit naar dertig hectare.
Om de opslagcapaciteit te vergroten naar 500.000 kubieke meter. De uitbreiding zal gebruikt worden voor opslag, bewerking en productie van olieproducten. Met deze extra ruimte gaat een langgekoesterde wens in vervulling: de bouw van een biodieselfabriek en deelname in het productieproces van brandstoffen.
2006
2006
Argos maakt race biobrandstof E85 beschikbaar voor automobilisten
E85 is een milieuvriendelijke brandstof die veel wordt gebruikt in de race-industrie. In 2006 is Argos Oil begonnen met het aanbieden van deze biobrandstof bij haar forecourts. E85 is een brandstof waarin 15% conventionele benzine is gemengd met 85% bio-ethanol. Behalve dat de brandstof milieuvriendelijker is, staat deze ook bekend om zijn voordeel dat hij krachtiger is dan conventionele brandstoffen.
2006
2006
Havenman van het jaar
Door zijn pionierswerk op het gebied van biobrandstoffen wordt Peter Goedvolk in 2006 benoemd als 26e Havenman van het Jaar door de Rotterdamse Havenpersclub Kyoto. Met de productie van biobrandstoffen heeft Argos Oil een belangrijke impuls gegeven aan Rotterdam als bio-energiehaven en leveren ze een bijdrage aan de beperking van de uitstoot van CO2. Peter gaf zelf aan heel erg trots te zijn op de titel, maar zelf ziet voornamelijk als een erkenning voor de activiteiten en mensen van het gehele bedrijf.
2007
2007
B5 Biodiesel
In april 2007 breidt Argos haar assortiment aan de pomp uit met de biodiesel B5. B5 is een blend dat voor 5% bestaat uit koolzaadolie waardoor het een milieuvriendelijkere brandstof is. Een dieselrijder kan gemakkelijk de overstap naar deze nieuwe brandstof maken omdat het voor een groot gedeelte nog uit normale diesel bestaat.
2007
2007
BK-Gas
BK-Gas, een dochterbedrijf van Shell, is een leverancier van Liquified Petroleum Gas (LPG), oftewel, autogas. In tegenstelling tot andere brandstoffen heeft autogas een laag zwavelgehalte en een gelijkmatigere ontbranding waardoor het bijna zonder afvalstoffen verbrandt. Dit maakt dat de brandstof een veel schoner alternatief is ten opzichte van traditionelere brandstoffen.
In 2007 neemt Argos Oil het bedrijf over van Shell om haar portfolio van schonere brandstoffen verder uit te breiden en haar internationale positie te versterken. In 2008 opent BK Gas dan ook haar eerste verkooppunten in Duitsland. Argos voorziet ook een rol voor BK-Gas in de toekomst voor de levering van andere milieuvriendelijke brandstoffen zoals LNG en waterstof.
2007
2007
Schonere stookolie voor scheepvaart
In april begint Argos milieuvriendelijke stookolie te leveren aan de scheepvaart. Via Argos’ bunkerboot wordt een aantal schepen van nautische dienstverleners gebunkerd zoals het Havenbedrijf Rotterdam, Zeehavenpolitie, Rijkswaterstaat, de Koninklijke Roeiers Vereniging, Kotug, Fairplay. Het Rotterdamse Climate Initiative hoopt zoveel mogelijk dienstverlenende bedrijven in de Rotterdamse haven over te halen om over te stappen op het gebruik van milieuvriendelijke stookolie en Argos draagt hierin graag bij.
Naast schonere stookolie voorziet Argos ook in milieuvriendelijke brandstoffen zoals laagzwavelige diesel. Zo vaart de iconische Rotterdamse Spido op een laagzwavelige diesel afkomstig van Argos.
2008
2008
Argos Supreme
In 2008 lanceert Argos Oil haar eigen smeermiddelen lijn tijdens de Bavaria City Race in Rotterdam. Met de verbreding van haar productportfolio hoopt Argos Oil haar klanten nog beter te kunnen bedienen.
2008
2008
Innovatieve energieproductie
In Neuss, Duitsland, start Argos een unieke onderneming om schone energie op te wekken waar ze ca. 25.000 huishoudens kunnen voorzien van elektriciteit. De unieke vorm van energieproductie gebaseerd op een innovatieve manier van de verbranding van biobrandstof is vrijwel emissievrij. De fabriek is voorzien van zogeheten HUMMEL energiesystemen.
Een hummel bestaat grofweg uit een brandstoftank, een generator, een warmtekrachtkoppelingssysteem en een katalysator die de restgassen een innovatieve nabehandeling geeft. Door de verbranding van relatief weinig biobrandstof kun je veel energie of warmte opwekken en een emissievrije verbranding realiseren. De uitstoot van CO2, NOX als fijnstof in dit proces zijn slechts een fractie van de wettelijk toegestane waarden.
2009
2009
Dutch Biodiesel
In 2009 heeft Argos Oil een biodiesel fabriek met een capaciteit van 250.000 ton gebouwd naast haar terminal in Pernis.
2009
2009
Carbon Offsetting
In 2009 richt BK-gas een eco-LPG programma op. Door de introductie van dit programma kunnen milieubewuste autogastankers kosteloos klimaatneutraal rijden.
BK-Gas zich heeft gecommitteerd om de volledige CO2-uitstoot van de door haar geleverde LPG te compenseren in samenwerking met de Climate Neutral Group. De Climate Neutral Group investeert dit geld in meetbare CO2-reductie projecten zoals duurzame bosprojecten.
2009
2009
Eerste en tweede generatie biobrandstof
Op de terminal in Pernis heeft Argos Oil een lab cracker gebouwd. Dit is een apparaat waar afvaloliën en tweede generatie oliën omgezet worden naar biobrandstof, om nieuwe vormen van biobrandstof te onderzoeken.
Daarnaast onderzoekt het Research & Development team van Argos Oil hoe ze voorbij eerste generatie biobrandstoffen komen. Eerste generatie biobrandstoffen zijn biobrandstoffen geproduceerd uit producten die ook gebruikt worden in voeding. Het team zoekt naar nieuwe oplossingen om op grote schaal, hoogwaardige biobrandstoffen te produceren uit organische niet-voedingsmiddelen gerelateerde brandstoffen (tweede generatie biobrandstof).
2010
2010
Samenwerking Stenaline
Argos Oil is een samenwerking gestart met Stenaline om mogelijkheden te onderzoeken hoe zij op grote volumes biobrandstoffen kunnen varen in de toekomst.
2011
2011
Uitbreiding storage
In 2011 heeft de terminal in Pernis een totale opslagcapaciteit van 650.000 m3, en met de uitbreiding zal deze vergroten naar een capaciteit van 1000.000 m3.
Na Vopak behoort Argos Oil in 2011 tot een van de grootste opslagbedrijven in de Rotterdamse haven en is de terminal erkent als een van de vijf veiligste opslagbedrijven ter wereld. Door gebruik te maken van de restwarmte van een nabijgelegen fabriek is het energieverbruik van de terminal ook milieubewuster.
2012
2012
Schonere brandstof afname stimuleren
Argos is het eerste benzinestation in Nederland waar biobenzine goedkoper is dan de gewone Euro95. Met deze prijsverlaging hoopt Argos de afname van schonere brandstoffen te vergroten.
2012
2012
Argos-Shimano
In maart 2012 maakte Argos bekend de hoofdsponsor te worden van het Nederlandse wielerploeg ‘Argos-Shimano’. Dit ambitieuze jonge Nederlandse team streefde ernaar om prestigieuze wedstrijden te veroveren, waaronder de iconische Tour de France.
Met onwrikbare vastberadenheid wilden ze de gevestigde orde uitdagen. Ze omarmden de kernwaarden Inspiratie, Integriteit, Verbetering en Innovatie, principes die vandaag de dag nog steeds het ethos van First Dutch vormen.
De niet aflatende inspanningen van het team werden beloond. Ze beleefden een zeer succesvol seizoen en verwierven een felbegeerde wildcardplek in de 100e editie van de Tour de France. Hoewel ze aanvankelijk met scepsis werden ontvangen, verrasten ze zowel vrienden als rivalen door hun eerste gele trui te veroveren. Daarna behaalden ze nog meer triomfen in andere prestigieuze wedstrijden, zoals de Vuelta en de Giro d’Italia.
Vandaag de dag staat het wielerteam nog steeds symbool voor de reis naar vooruitgang, waarbij de nadruk ligt op het nastreven van uitmuntendheid door middel van doorzettingsvermogen, vallen en opstaan en het bereiken van het beoogde resultaat centraal staat.
2014
2014
Make it COUNT
Na 30 jaar ondernemerschap onder Argos Oil begint Peter Goedvolk aan een nieuw avontuur met de oprichting van handelshuis COUNT. De organisatie richt haar activiteiten op soft commodities, waaronder duurzame cacao, en hard commodities, zoals olie, gas en renewables.
2015
2015
COUNT Terminal
In 2015 begon COUNT met de bouw van een opslagterminal in Vlaardingen voor de opslag van hernieuwbare grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van biobrandstoffen.
2015
2015
Start First Dutch
De partners van First Dutch en Peter Goedvolk besluiten samen First Dutch naar de toekomst te leiden om zo de ontwikkeling van innovatieve ondernemingen te versnellen en impactvolle oplossingen naar de markt te brengen.
2016
2016
TNO Bedrijven
In 2016 deed de unieke kans zich voor om de bedrijvenportefuille van het befaamde kennisinstituut TNO onder te brengen binnen First Dutch. Met deze overname krijgen vernieuwende technologieën en startups toegang tot kennis en kapitaal en kunnen zij daardoor effectief starten en doorgroeien tot innovatieve bedrijven met impact in de markt. Door de uitbreiding kon First Dutch haar activiteiten vergroten in de health en technology sector. De integratie van TNO-bedrijven in First Dutch was de start van onze First Dutch family of companies.
2016
2016
Rotterdam Port Fund
Eind 2016 besluiten het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams Rotterdam Port Fund op te richten. Met het fonds investeren ze in vernieuwende ondernemingen die een verschil kunnen maken in de transitie naar een duurzamer havengebied.
2018
2018
COUNT Group
In 2018 werd Jeroen Baaima directeur/hoofdaandeelhouder van COUNT. Het handelshuis zal haar activiteiten voortzetten onder de naam COUNT Group. First Dutch, met een substantieel belang, zal de organisatie blijven ondersteunen in haar weg naar een duurzame toekomst. COUNT Group handelt en distribueert in energiegrondstoffen, CO2-gereduceerde aromaten en duurzame energiebronnen.
2020
2020
Elimineren van dierproeven
First Dutch heeft verschillende innovatieve technologieën overgenomen uit de overname van TNO Businesses. Een van deze technologieën was het ontwerp van een kunstmatig maag-darmsysteem. Deze technologie is al meer dan 30 jaar in ontwikkeling, maar had de markt nog niet bereikt. TNO investeerde tientallen miljoenen in de technologie, en toen First Dutch het bedrijf overnam, investeerde het ook substantieel zodat de technologie verder kon worden ontwikkeld. Uiteindelijk is de technologie, onder begeleiding van First Dutch, omgezet in een bedrijfsmodel en heeft het de markt kunnen betreden onder de naam the TIM Company.
TIM biedt een oplossing waarmee men de effecten van het gebruik van een bepaald geneesmiddel kan observeren zónder dierproeven uit te hoeven voeren. Dankzij het vertrouwen van First Dutch in de oplossing en in het team van TIM, hebben ze met gezamenlijk de technologie om weten te zetten naar een duurzaam bedrijfsmodel. De technologie heeft het voordeel dat het een bewezen alternatief is voor dierproeven, en vandaag de dag heeft TIM al duizenden dierproeven kunnen voorkomen.
2020
2020
Neste neemt COUNT.Terminal over in Vlaardingen
Op 7 mei 2020 neemt Neste de COUNT Terminal in Vlaardingen over. Met de terminal wil Neste haar haar groeiambitie als ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof geproduceerd uit afval- en restgrondstoffen versterken.
2020
2020
Kwaliteitstest van gezichtsmaskers tegen verspreiding COVID-19
Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft ProQares, een partner van de First Dutch family of companies, als eerste instelling in Nederland goedkeuring gekregen om de kwaliteit van gezichtsmaskers te testen.
2020
2020
European Centre for Flow Measurement
VSL is het Nationaal Meetinstituut van Nederland. Het instituut is door de Minister van Economische Zaken en Klimaat aangewezen als onafhankelijke organisatie voor het beheer en de ontwikkeling van nationale primaire meetstandaarden. VSL maakt deel uit van de First Dutch family of companies.
In 2020 kondigde VSL aan te starten met de bouw van een nieuw ‘European Centre for Flow Measurement’. In dit centrum kan VSL industriële flowmeters kalibreren en testen en de verschillende meeteenheden van vloeistof in kaart brengen. Het meten van vloeistoffen is een belangrijke factor in de energietransitie. Door de meeteenheden van brandstoffen in kaart te brengen, draagt VSL bij aan onderzoek naar optimalisering van traditionele en nieuwe brandstoffen.
2021
2021
NLC Health
In april 2021 is First Dutch een langdurige samenwerking aangegaan met NLC. Het team van NLC gaat op zoek naar veelbelovende medische uitvinden en technologieën om deze verder uit te bouwen tot levensvatbare health tech ventures.
In deze samenwerking heeft het team van First Dutch zich gecommitteerd om in een relatief vroeg stadium startups te verwelkomen in haar family of companies. Door deze commitment kan NLC eerder budget vrijmaken om nieuwe ventures en oplossingen te ondersteunen.
2021
2021
Platform Zero
Platform Zero is een hub gericht op innovators op het gebied van de energie en maritieme sector. Het team is voortdurend op zoek naar innovatieve ventures om in samenwerking de grootste uitdagingen van de planeet op te lossen. November 2021, zijn First Dutch en Platform Zero een gezamenlijk investeringsinitiatief aangegaan om in de komende vijf jaar tien miljoen euro te investeren in ventures die een verschil kunnen maken in de energie transitie.
Een jaar later, heeft Platform Zero haar eerste Climate Campus in de Rotterdamse wijk M4H geopend. Een fysieke hub met als doel de energietransitie te bevorderen door startende bedrijven in de maritieme en energiesector te helpen zich ontwikkelen door ze in verbinding te brengen met andere startups en multinationals.
2021
2021
COUNT Westgass AS
Met een dringende behoefte om de petrochemische markt koolstof vrij te maken, vinden bedrijven zichzelf opnieuw uit om schonere energieoplossingen te vinden.
Westgass, gevestigd in Stavanger, verkoopt sinds 2016 aardgas op de Europese markt en was voor de COUNT Group een essentiële additie om haar portfolio uit te breiden in duurzamere energieproducten. Westgass zal haar activiteiten voortzetten onder de naam COUNT Westgass AS.
2021
2021
Burando Maritime Services
First Dutch heeft in 2021 Burando Maritime Services mogen verwelkomen in haar family of companies. Burando Maritime Services kent haar oorsprong circa 40 jaar geleden in de Rotterdamse haven en is ontwikkeld tot een ‘one-stop-ship’ serviceprovider voor de maritieme en olie-industrie.
Gezamenlijk zetten First Dutch en Burando zich in om de maritieme sector daadkrachtig te ondersteunen in haar transitie naar duurzame energievormen.
2021
2021
S5 Agency World
In 2021, werd First Dutch enig aandeelhouder van S5 Agency World. Door deze overname kan S5 haar ambitie om ’s werelds meest toonaangevende dienstverlener in de haven versnellen. Gesteund door sterke operationele partners met een prominente status in de scheepvaartindustrie, zal S5 doorgaan als één bedrijf met het vermogen om slagvaardig, snel en wendbaar te handelen. Aangezien S5 over een wereldwijd netwerk beschikt, zal het samenwerkingsverband het mogelijk maken om wereldwijd meer koolstofarme producten en oplossingen aan te bieden aan de klanten in de scheepvaart.
2021
2021
De circulaire haven
Burando Maritime Services, een partner van de First Dutch family of companies, heeft Martens Cleaning overgenomen om haar milieudiensten te kunnen uitbreiden. Martens Cleaning is een milieu, – en logistieke dienstverlener die particulieren, overheden en de maritieme en industriële sector bedient op het gebied van reiniging en logistiek. Al tientallen jaren verzamelen en verwerken zij scheeps-, huishoudelijk en industrieel afval. Zo zuiveren zij maritieme afvalstoffen door scheiding van olie, water en slib. Na de eerste scheiding reinigen zij het water en de olie. Door dit proces kunnen zij het water en de olie een tweede leven geven en dragen zo bij aan de circulaire economie.
2022
2022
Peter Goedvolk Voorzitter Rotterdam Maritime Board
Peter Goedvolk is door het Rotterdamse College benoemd als voorzitter van de Rotterdam Maritime Board.
De Rotterdam Maritime Board is een onafhankelijke adviesraad voor Rotterdam en regio bestaande uit 40 vooraanstaande leiders uit het maritieme bedrijfsleven, kennisinstellingen en brancheverenigingen die hun krachten bundelen voor het versterken van het Rotterdamse maritieme cluster.
Met de benoeming van Peter Goedvolk start de Rotterdam Maritime Board een nieuwe fase als verbindend netwerk in Rotterdam en regio.
2022
2022
FD Gazellen 2022
Voor de negentiende keer heeft het Financieele Dagblad de FD Gazellen georganiseerd: de awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Op dinsdag 22 november gingen de awards naar ondernemingen die van 2019 tot en met 2021 ten minste 20% omzet groei lieten zien, het jaar winstgevend afsloten en een omzet hadden van minimaal 250.000 euro.
First Dutch is trots dat de COUNT Group een tweede plaats heeft verkregen als snelst groeiende grote onderneming in Nederland.
2024
2024
40 jaar ondermenerschap
Oprichter en CEO Peter Goedvolk van de First Dutch family of companies is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau door Koning Willem-Alexander voor zijn niet aflatende betrokkenheid bij ontwikkelingen in de maritieme sector en de haven van Rotterdam, alsmede zijn maatschappelijke ondersteuning bij tal van projecten.
Hij kreeg de versierselen van de burgemeester van Rotterdam en hield bij deze gelegenheid een vurig pleidooi voor innovatie en ondernemerschap en riep op om Nederlandse bedrijven in handen te houden van Nederlandse investeerders. Het lustrum werd gevierd met een feestelijk diner in de Onderzeebootloods in Rotterdam.
2025 - beyond
2025 - beyond
Our continued journey
Onze toekomstige focus is gericht op het verwezenlijken van onze ambitie om slimme ideeën te bevorderen en daarmee het pad te banen naar een duurzamere, gezondere en mooiere toekomst. First Dutch blijft vooruitgang mogelijk maken door duurzame groei van innovatieve bedrijven op het gebied van energie, gezondheid en technologie te bevorderen.
Door onze activiteiten te richten op het creëren van tastbare impact, willen we vooruitgang vergroten:
- In onze energieactiviteiten volgen we de doelstellingen vanuit het Parijs Akkoord om CO2 neutraal te worden.
- Wij willen alle dierproeven de wereld uit en steunen onderzoek en ontwikkeling van aan nieuwe, alternatieve technologieën.
- Port of Rotterdam moet de schoonste en slimste haven van de wereld zijn en het role model voor alle havens in de wereld.
Contact
Neem contact met ons op als u meer informatie zou willen ontvangen over hoe First Dutch uw organisatie kan helpen.
"*" geeft vereiste velden aan