Overname Triskelion door Levine Leichtman Capital Partners

De Amerikaanse private equity investeerder Levine Leichtman Capital Partners (LLCP) heeft per 22 oktober 2020 Triskelion overgenomen van First Dutch Innovations. Triskelion, waar ook Ducares onder valt, vindt hiermee een strategische partner voor de verdere ontwikkeling van dit succesvolle bedrijf.

 

Triskelion biedt high-tech oplossingen voor onderzoek naar de veiligheid van voedsel, medicijnen en chemische stoffen. Recent gingen zij samen met Ducares, ook onderdeel van First Dutch Innovations, dat analyses uitvoert voor voedselveiligheid, voedselkwaliteit, diergezondheid en dierenwelzijn.

 

Wereldwijd netwerk

Robert-Jan Raterink, Managing Director van Triskelion: “We zijn ervan overtuigd dat LLCP de juiste partner is om ons te helpen bij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Het is geweldig dat we deel kunnen uitmaken van LLCP’s wereldwijde netwerk en geloven dat hun strategische expertise en kennis op het gebied van M&A ons kan helpen om ons high-end niche platform verder te ontwikkelen. We willen zo onze klanten blijven voorzien van de diensten en kwaliteit waar we om bekend staan.”

 

First Dutch Innovations heeft als doel (startende) bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling naar een volwassen bedrijf. Eigenaar Peter Goedvolk: “Het is mooi om te zien dat bedrijven zoals Triskelion en Ducares daarna ook een volgende stap kunnen zetten om op de internationale markt de positie te verstevigen.”

 

LLCP

LLCP heeft een lange trackrecord als investeerder in verschillende sectoren, waaronder zakelijke dienstverlening. Lees hier het persbericht.