Overname NMi door Levine Leichtman Capital Partners

De Amerikaanse private equity investeerder Levine Leichtman Capital Partners (LLCP) heeft per 22 oktober 2020 NMi Certin B.V. overgenomen van First Dutch Innovations. Een belangrijke stap in de verdere groei van de Europese marktleider op het gebied van testen van certificeren van meetinstrumenten.

 

NMi Certin is Europees marktleider op het gebied van testen en certificeren van meetapparatuur en kent wereldwijd een uitstekende reputatie door kennis en innovatie.  De samenwerking met LLCP is een belangrijke stap het om verdere stappen te zetten op het wereldwijde podium van testen en certificeren.

 

Een stap in groei en kwaliteit

Erik van de Graaf, Managing Director van NMi, reageerde enthousiast namens het management en de werknemers: “We verwelkomen LLCP als partner voor het management en kijken ernaar uit om onze ambitieuze plannen voor groei en kwaliteitsontwikkeling samen waar te maken. Het is voor ons een belangrijke stap voor de ontwikkeling van ons bedrijf en we kijken ernaar uit om onze klanten, zowel binnen als buiten Europa, te blijven ondersteunen met onze vooraanstaande diensten.”

 

First Dutch Innovations heeft als doel (startende) bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling naar een volwassen bedrijf. Eigenaar Peter Goedvolk: “Het is mooi om te zien dat bedrijven zoals NMi Certin daarna ook een volgende stap kunnen zetten om op de internationale markt de positie te verstevigen.”

 

LLCP

LLCP heeft een lange trackrecord als investeerder in verschillende sectoren, waaronder zakelijke dienstverlening. Lees hier het persbericht.