First Dutch investeert in maritieme dienstverlener Burando

First Dutch en de aandeelhouders van Burando Maritime Services kondigen aan dat First Dutch zal toetreden tot deze Rotterdamse maritieme full-service provider.

 

First Dutch is voornemens om haar maritieme activiteiten de aankomende jaren verder uit te bouwen tot een complementair en onderscheidend cluster dat impact maakt in de maritieme sector en met de Rotterdamse haven als belangrijke thuisbasis. Burando sluit hier met haar full-service positionering naadloos bij aan en zal voor First Dutch gaan dienen als belangrijk platform voor verdere groei. Met de investering in Burando zet First Dutch een belangrijke stap in het realiseren van haar ambities.

Burando Maritime Services kent haar oorsprong circa 40 jaar geleden in de Rotterdamse haven en is ontwikkeld tot een ‘one-stop-ship’ dienstverlener voor de maritieme en olie & gas industrieën. Burando heeft meer dan 500 medewerkers, een omzetniveau van ca. EUR 1 miljard en haar activiteiten verdeeld over vier divisies: Shipping, Trading, Logistics en Environmental. Het dagelijks bestuur van de onderneming wordt voortgezet door medeaandeelhouders Luc Braams en Andreas Drenthen.

First Dutch en Burando zullen intensief gaan samenwerken om de gezamenlijke groeiambities verder te verwezenlijken en de maritieme sector daadkrachtig te ondersteunen in haar transitie naar duurzame energievormen.