First Dutch Innovations (FDI) heeft haar volledige belang in het Leidse Batavia Biosciences (Batavia) verkocht aan het Zuid-Koreaanse voedsel- en biotechbedrijf CJ CheilJedang (CJ).

CJ, een dochteronderneming van het Koreaanse conglomeraat CJ Groep, verkrijgt een belang van ruim 75% in Batavia met een transactie waarbij de onderneming op circa €200 miljoen gewaardeerd wordt. Het managementteam van Batavia, dat het bedrijf in 2009 gezamenlijk vanuit TNO opgericht heeft, behoudt de overige aandelen en zal de komende periode nauw betrokken blijven bij de bedrijfsvoering.

Batavia is een biofarmaceutisch bedrijf dat wereldwijd bedrijven ondersteunt in het ontwikkelen, testen en zuiveren van geneesmiddelen door middel van hoogwaardige en kostenefficiënte methoden. Batavia richt zich hierbij op verscheidene medicijnklassen, waaronder vaccins, recombinante eiwitten, antistoffen en vectoren voor gentherapie. Met de overname van Batavia begeeft CJ zich voor het eerst op medisch biotechnisch terrein, waarmee het hoopt te kunnen inspelen op de hoge groeiverwachtingen binnen deze sector. Als onderdeel van CJ zal Batavia onder haar eigen naam blijven opereren met Leiden als belangrijke uitvalbasis.

FDI verkoopt haar belang in Batavia Biosciences