Cocoanect en het Cocoa & Forest Initiative

Cocoanect houdt van chocola, maar wel op een duurzame manier. Cocoanect maakt het verschil door eerlijke en goede afspraken te maken met producenten van hoge kwaliteit cocao. Ook de bescherming van bosgebieden hoort bij een duurzame weg voor chocola. In het document ‘Protecting Forest Landscapes’ zet Cocoanect uiteen hoe zij een duurzame cocao-industrie ondersteunen in Ivoorkust en Ghana.

 

Cocoanect ondersteunde al vanaf de oprichting van het bedrijf de lokale boeren en het milieu, onder andere door middel van trainingen en het leveren van verbeterde kookstoven die minder brandstof verbruiken. Cocoanect gaat nu nog een stap verder door actief bij te dragen aan het herstellen van het regenwoud. Ze sluiten hierbij aan op het Cocoa & Forest Initiative (CFI). Zij zetten gezamenlijk in op:

 

  • Beschermen van het regenwoud en restauratie
  • Duurzame productie
  • Betrekken van de lokale gemeenschap en sociale inclusiviteit

 

In het CFI-document zijn voor Ivoorkust als Ghana respectievelijk 17 en 18 concrete afspraken gemaakt over de manier waarop deze doelstellingen in uiterlijk 2022 worden gerealiseerd. Naast concrete afspraken, is uitgewerkt wat er nodig is om die resultaten te bereiken, te monitoren en te ontwikkelen.

 

Lees hier hoe Cocoanect duurzame productie van chocola ondersteunt.