TIM Company biedt alternatieven voor dierproeven

Voordat voedsel, medicijnen en chemische stoffen gebruikt mogen worden, zijn uitgebreide veiligheidstests nodig. Nog regelmatig worden hier in een bepaald stadium van de ontwikkeling dierproeven voor gebruikt. Gelukkig zijn door de inzet van slimme innovaties en nieuwe technologieën veel van die dierproeven niet meer nodig. De TIM Company ontwikkelde een kunstmatig maag-darmmodel.

 

De TIM Company, onderdeel van First Dutch, ontwikkelde een innovatief een artificieel maag-darmmodel dat gebruikt kan worden om de dynamische omstandigheden in buik en darmen te simuleren. De TIM is hiermee een uniek systeem dat dierproeven in onderzoek naar voedsel, medicijnen en chemische stoffen kan vervangen door een nauwkeuriger, sneller en goedkoper alternatief. Inmiddels zijn al meerdere dierproef-faciliteiten vervangen door TIM-systemen en wij verwachten er nog veel meer te kunnen vervangen in de toekomst.

Geen dierproeven meer bij Triskelion
Ondertussen is ook Triskelion, ook onderdeel van First Dutch, gestopt met dierproeven. Lange tijd waren dierproeven onderdeel van de activiteiten van Triskelion, maar er is een nieuwe weg ingeslagen, waar dit niet meer in past. Triskelion helpt met geavanceerde analyses bij belangrijke stappen in de ontwikkeling van voeding, medicijnen en chemicaliën waarmee we mensen, dieren en het milieu gezonder maken. Lees hier meer over de missie van Triskelion.